Afspraak maken
This phantom sticky

Acne Nesselande

Heeft u last van pukkeltjes, puistjes, ontstekingen en mee-eters (comedonen)? U bent niet de enige. Helaas is acne het meest voorkomende huidprobleem van de wereld. In mijn schoonheidssalon in Nesselande Rotterdam bied ik resultaatgerichte acnebehandelingen, die niet alleen zorgen voor verlichting van pijnlijke ontstekingen, maar die ook zorgen voor een mooie, gezonde en egale huid.

Hoe ontstaat acne?

Wanneer u last heeft van acne, komt dit doordat de talgklieren van de huid ontstoken zijn. Onder invloed van hormonen verandert de huid en gaat in het geval van acne meer talg (vet) produceren. Met name de talgklieren op het gezicht, de borst en de rug tonen dit verschijnsel. Omdat acne wordt veroorzaakt door verstoorde hormonen, wordt dit huidprobleem vaak in verband gebracht met de pubertijd, echter kunt u ook op latere leeftijd hier nog last van hebben.

Wanneer er dusdanig veel talg wordt geproduceerd, zal de talgklier verstopt raken, dit kunt u herkennen aan mee-eters. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Andere factoren die acne veroorzaken

Naast hormonen, zijn er nog een aantal factoren die acne kunnen veroorzaken en/of verergeren.

  • Verkeerde cosmetica, die de huid alleen maar verder verstoppen, kan de acne aanzienlijk erger maken. Zorg er daarom altijd voor dat je foundation gebruikt op minerale basis.
  • Verkeerde verzorgingsproducten drogen de huid uit, waardoor die op zijn beurt geneigd is meer talg aan te maken om de huid soepel en beschermd te houden. In de meeste gevallen bevatten deze verzorgingsproducten (zeer) agressieve stoffen, die misschien op korte termijn de indruk wekken de acne te verbeteren. Op lange termijn zult u merken nog steeds niet verlost te zijn van uw acne. Laat u daarom altijd goed voorlichten door de schoonheidsspecialist over welke producten het beste zijn voor uw huid.
  • Voeding; hier zijn de meningen over verdeeld, maar ik geloof wel degelijk (de meest recente onderzoeken beamen dit) dat bepaalde voeding acne verergert. Zuivere en verse producten zijn sowieso goed voor de huid, laat wanneer u acne heeft zoveel mogelijk suiker en zuivel linksliggen.

Acnebehandeling Schoonheidssalon Nesselande Rotterdam

Er bestaan diverse manieren om acne te behandelen. In het intakegesprek kan ik door middel van een huidanalyse zien wat voor soort acne u heeft en welke behandelingen en  producten voor u het beste zijn.

Maak uw afspraak online.

content image